Субота, 20.04.2024, 06:08
Приветствую Вас Гость | RSS

Маріупольський навчально-виховний комплекс "Ліцей-школа № 48"

Ласкаво просимо!
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » Архив материалов

      Ліцеїсти 10-го юридичного класу, які є активними учасниками молодіжної організації "Ліга майбутніх поліцейських" організували захід сумісно з Лівобережним відділенням поліції. Зустріч була присвячена річниці трагічній події - вибуху на ЧАЕС.
    Розпочався захід зі слів вдячності від начальника Лівобережного відділа поліції Оровецького Руслана Анатольовича тим, хто 31 рік назад взяв на себе перший удар, а саме ліквідаторам.
Після цього учні НВК "Ліцей-школа №48" продемонстрували концерт, яким зазначили наскільки важливо пам'ятати трагічні події та героїчні вчинки людей.

   

   

... Читать дальше »


Просмотров: 422 | Добавил: viktoriya | Дата: 27.04.2017 | Комментарии (0)

   26 квітня 2017 року виповнюється 31 рік наймасштабнішій техногеній катастрофа за весь час використання атомної енергетики - аварія на Чорнобильській атомній електростанції. З цього приводу у НВК «Ліцей-школа №48» відбулись заходи з метою вшанування пам'яті загиблих та постраждалих у наслідку аварії на Чорнобильській АЕС.
    Зранку у холі нашого закладу відбувалась демонстрація документальної стрічки «Чорний біль». На першому уроці 10-ий юридичний клас під керівництвом вчителя географії Шиян Галини Андріївни та вчителя біології Холявіної Світлани Миколаївни провели урочистий захід «Пам’ять Чорнобиля». Концерт розпочався з хвилини мовчання за тими, хто 31 рік тому, ціною власного здоров'я та життям, здійснили героїчний вчинок. Часом, напруга від перегляду настільки зростала, що неможливо було стримати сліз. 
Також, члени ліцейського парламенту «Лідер» завітали до класного керівника 3-А класу Червоної Валентини Михайловни, яка була ліквідатором наслідків аварії на ЧАЕС. Діти висловили велике почуття поваги до героїчного вчинку вчителя.

   

     

... Читать дальше »


Просмотров: 348 | Добавил: viktoriya | Дата: 27.04.2017 | Комментарии (0)

ВІТАЄМО

Гончарова Владислава

із перемогою у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН!

      21-24 квітня 2017 року в м. Києві відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук у відділенні «Мовознавства»

       Юні мовознавці  з усієї України демонстрували навчальні досягнення, пропонували на розгляд журі наукові дослідження. Фінальний етап передбачав заочне оцінювання наукових робіт, написання контрольної роботи з базової дисципліни, захист науково-дослідницьких робіт.

       Гідно пройшовши усі випробування, ІІ місце у секції «Українська мова»  здобув Гончаров Владислав, учень 11 класу  НВК "Ліцей-школа № 48".  Влад  ретельно підготувався до захисту власних наукових напрацювань, підготував змістовну презентацію та гідно пройшов випробування перед авторитетним журі конкурсу.     

     Вітаємо Владислава з досягненням та бажаємо завжди рухатися тільки вперед і досягати своєї мрії!!!

       Висловлюємо щиру подяку вчителю української мови та літератури Котляр Світлані Миколаївні за підготовку переможця. Бажаємо міцного здоров'я, успіхів у нелегкій праці та ще більше талановитих учнів!

   

... Читать дальше »


Просмотров: 567 | Добавил: viktoriya | Дата: 26.04.2017 | Комментарии (0)

        21.04.2017 р. на базі МДУ пройшла Всеукраїнська міжнародно-практична конференція «Україна у світовому історичному просторі». Наші учні прийняли активну участь у роботі цього наукового форуму: Погоріла Аліна, учениця 11 класу з темою «Українська Гельсінська група» (керівник Попова А. С.), Ревенко Олена, учениця 11 класу з темою «Політика Української Центральної ради у 1917-1918 рр.: спроба збудувати націонал-демократичну чи соціалістичну державу? »;(керівник Блинська К. В.) у секції історія України та Українська революція 1917 – 1921 рр. - 100 років з часу початку , Бочаров Сергій, учень 10 класу з темою «Зовнішня політика якобінського уряду» (керівник Попова А. С.) та Кавун Федір, учень 10 класу з темою «Військове мистецтво Спарти» (керівник Попова А. С.)у секції всесвітня історія та актуальні проблеми зовнішньої політики України та міжнародних відносин. 
Результат наших учнів: 
1місце – Бочаров С. 
1 місце – Погоріла А. 
2 місце – Кавун Ф.

   

        

... Читать дальше »


Просмотров: 392 | Добавил: viktoriya | Дата: 25.04.2017 | Комментарии (0)

      Сьогодні ліцеїсти НВК "Ліцей-школа №48" та активні учасники молодіжної громадської організації "Ліга майбутніх поліцейських", взяли участь у міському етапі фестивалю дружин юних пожежних.
         Діти сумлінно готувалися до конкурсу не шкодуючи вихідних та свят. Виступ "Загіну особливого призначення" складався з дотепного гумору, профілактики пожежної безпеки та популярізації професії пожежного.
Учасники команди вразили присутніх патріотизмом, артистизмом, запальними танцями, динамічністю та сценічною майстерністю.
         На завершення програми ліцеїсти та ліговці запросили усіх пристуніх на антипожежний флешмоб, для того, щоб запалювати тільки у танці.

   

    

   

... Читать дальше »


Просмотров: 369 | Добавил: viktoriya | Дата: 19.04.2017 | Комментарии (0)

        12 квітня ліцеїсти НВК «Ліцей-школа №48», які є активними учасниками молодіжної організації «Ліга майбутніх поліцейських», долучилися до Всеукраїнського флешмобу з безпеки дорожнього руху, який 20 березня стартував по всій країні. Його мета - привернути увагу суспільства до питань безпеки дорожнього руху.
      У всеукраїнській акції прийняли участь поліцейські Донеччини, у тому числі й кінологи, патрульні поліцейські Маріуполя, дитячі колективи міста та ліговці нашого закладу.
   Діти організували серйозну підготовку до цього заходу та створили тематичний флешмоб, який попереджає про небезпеку на дорозі.

   

   

            

... Читать дальше »


Просмотров: 512 | Добавил: viktoriya | Дата: 13.04.2017 | Комментарии (0)

       Протягом усього тижня перед святом Великодня усі православні старанно готуються та чекають на диво. Однією із традицій цього дня є розпис та фарбування яєць, які символізують нове життя.

     Лігівці Маріуполя із ліцею № 48 разом із ювенальними поліцейськими Лівобережного району завітали до Маріупольської школи – інтернат № 2 до діток, які залишилися без родини, і провели для них справжній майстер-клас «Чарівний світ писанки».

     Кожен маленький «майстер» фантазував та висловлював свою творчу думку щодо різноманітності писанок і крашанок. Діти проявили свої творчі здібності та приховані таланти, тепер їх школу прикрашають роботи – писанки на різну тематику, з різними малюнками та орнаментами, різних кольорів, та головне, що всі вони розфарбовані з щирим серцем.

Щасливого Великодня!

    

    

... Читать дальше »


Просмотров: 430 | Добавил: viktoriya | Дата: 13.04.2017 | Комментарии (0)

Поспішаємо повідомити Вам чудову новину!

       До списку перемог та здобутків наших талановитих учнів додався ще один пункт!

       Ми вітаємо з перемогою  ученицю 11 класу Чумакову Валерію, яка своїм талантом та наполегливою працею виборола  ІІІ місце на ІV (Всеукраїнському) етапі  Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, який пройшов у м.Київ з 7 по 10 квітня 2017 року. Привітати юнацтво з науковими здобутками прийшли президент МАН Станіслав Довгий, третій Президент України Віктор Ющенко і поет, перекладач, літературний критик, Герой України Дмитро Павличко.

      Бажаємо Валерії  успіхів у всіх її майбутніх творчих та наукових починаннях!

      Висловлюємо щиру подяку вчителю української мови та літератури Котляр Світлані Миколаївні за підготовку переможця. Бажаємо міцного здоров'я, успіхів у нелегкій праці та ще більше талановитих учнів!

  

  

... Читать дальше »


Просмотров: 408 | Добавил: viktoriya | Дата: 12.04.2017 | Комментарии (0)

   Надзвичайно важливого значення у вихованні сучасної молоді набуває популяризація здорового способу життя, дружби і взаємоповаги. Така гуманістична місія покладається сьогодні на спорт та фізичне виховання.

    Фізкультурно-спортивний рух у сучасному його тлумаченні виник в Україні наприкінці ХІХ століття. Що сучасна молодь знає про перші спортивні гуртки, клуби, що виникали на теренах нашої держави? Чи відомі їй імена перших українських богатирів? А чи знає вона тих ентузіастів фізкультурного руху, які закладали підвалини Його Величності Спорту, що збирає нині тисячі людей на спортивні арени, захоплює дух, змушує хвилюватися, пишатись їхніми досягненнями?

   Саме на ці питання сьогодні відповідали класні керівник 1-11 класів НВК «Ліцей-школа №48», які підготували цікаві матеріали для проведення Олімпійського уроку. Діти із задоволенням спілкувалися на цю тему та мали чудову можливість пройнятися справжнім спортивним духом, пізнати національну історію олімпійського руху й осягнути його важливість.

   

... Читать дальше »


Просмотров: 432 | Добавил: viktoriya | Дата: 10.04.2017 | Комментарии (0)

     8 квітня ліцеїсти НВК «Ліцей-школа №48», які є учасники молодіжної організації «Ліга майбутніх поліцейських», під керівництвом майстрині писанкарства Ольги Фесенко створили десятки неповторних писанок, якими потім прикрасили двір адмінбудівлі поліції Донеччини.

     Свічка, віск, писачок та добра душа – це все, що потрібно для того, щоб створити шедевр. «Коли ти злий, в тебе писанка не получиться. Писанка – це оберіг, добро і не на один рік пишеться. Вона лежить вдома і оберігає, а хіба зло може оберігати? Всі, хто творять писанки, вкладають туди всі свої світлі почуття», - впевнена майстриня.

    Діти уважно ловили кожне слово наставника, адже прагнули одного – у якості результату отримати справжній шедевр, яким можна потім пишатися. Після ознайомчої бесіди школярі охоче взялися за справу. У приміщенні панувала тиша, лише на столах час від часу потріскувала свічка. На білих шкарлупках від яєць крок за кроком з’являлися візерунки, квіти, пшеничне колосся...Як потім зізналися майстри-початківці, все це були символи України – родючість, воля, незалежність, мир.

    Після завершення уроку ліцеїсти прикрасили своїми витворами центральний вхід до адмінбудівлі обласного главку.

 На завершення зустрічі генерал Аброськін віддячив учасникам Ліги за святковий настрій сувенірами від поліції Донеччини.

  

   

     

 

... Читать дальше »


Просмотров: 430 | Добавил: viktoriya | Дата: 10.04.2017 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 36 37 »
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz