П'ятниця, 29.03.2024, 09:29
Приветствую Вас Гость | RSS

Маріупольський навчально-виховний комплекс "Ліцей-школа № 48"

Ласкаво просимо!
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » казковий Грудень » 18 » Декада правових знань
10:10
Декада правових знань

   В період з 04.12-08.12 у навчально-виховному комплексі «Ліцей-школа №48» пройшов Всеукраїнського тиждень права.
На початку тижня активісти ліцейського парламенту «Лідер» організували демонстрацію тематичних відеоматеріалів та запропонували учням 5-7 класів взяти участь у створенні інтерактивного плакату «Мої права».
   Напередодні Дня прав людини учні 8-11 класів разом з вчителем історії та права Котляровою О.Є. підтримали організацію Amnesty International, яка влаштовує всесвітньо-захисні рухи. Діти залюбки взяли участь у марафоні «Підпиши петицію», який ставить собі за мету робити дослідження і дії, спрямовані на попередження та припинення порушень прав на фізичну і психологічну недоторканність, на свободу совісті та самовираження, на свободу від дискримінації в контексті своєї роботи по просуванню прав людини.

   07 грудня ліцеїсти 10-го юридичного класу, під керівництвом учителя історії та права Блинської К.В., взяли участь у правовому рингу серед учнів 9-10 класів загальноосвітніх закладів Лівобережного району. Завдання вікторини були спрямовані на формування у учнівський молоді поваги до права, гуманістичних правових ідей, загальнолюдських та національних правових цінностей, створення сприятливих умов щодо процесу пізнання цікавим і захоплюючим, формування правової культури школярів. Вікторина «Правовий ринг» складалась з 7 конкурсів – рингів під час якої свої відповіді надавали команди з 5 гравців. Заздалегідь команди готували представлення – назва команди, девіз та емблема, привітання. За сигналом – слова ведучого «Увага, конкурс!» учні повинні були за наданий час виконати завдання рингів: «Інтелектуальний штурм», «Юридична консультація», «Подорож в минуле», «Чорний ящик», «Літературно-правовий ринг», «Жаргон», «Юридичний рахунок». Моментом закінчення рингів були слова: «Гру закінчено!» Переможцем вважалась та команда, яка набрала більше очок, ніж суперники. За результатами семі рингів та «Розминки» команда НВК «Ліцей-школа № 48» посіла місце ІІ місце.
   8 грудня в рамках Загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» начальником Лівобережного районного у місті Маріуполі відділу ДРАЦС Новиковою Г.О. було проведено для учнів 8-11 урок права „Права та обов’язки неповнолітніх”. Правоосвітній захід було націлено на юридичну обізнаність учнів щодо їх прав, обов’язків та відповідальності за правопорушення неповнолітніми.
   «Бути захищеною дитиною!» під таким гаслом 08.12.2017 року в Лівобережному районному Будинку дитячої та юнацької творчості пройшла зустріч «Знай свої права. Життя без насилля» учнів шкіл Лівобережного
району з інспектором зовнішньої превенції Лівобережного району, майора поліції Галини Василівни Кагадій. На початку зустрічі діти знайомились з основними цілями правового виховання в нашій країні — навчалися правових знань, прав та обов’язків громадян у демократичній державі, формували громадську культуру, засновану на повазі до прав і свобод людини. Помічниками зустрічі виступили ліцеїсти НВК «Ліцей-школа №48», які є активними учасниками молодіжної організації «Ліга майбутніх поліцейських». Юні поліцейські зосередили увагу присутніх на спільних заходах «Ліги» з міською поліцією та підкреслили, що враховуючи найважливішу роль права в громадянському суспільстві, кожному громадянину необхідно знати, як функціонує держава, як впливають на особу закони держави, як громадяни можуть впливати на політику і життя своєї громади і держави в цілому. Усі учасники зробили висновки, що знання права розкриває можливості доцільного і розумного використання правових цінностей для реалізації власних інтересів, задоволення потреб, що виникають у повсякденному житті людини. Знання права створює умови для активної соціальної, політичної, правової діяльності людини, що особливо важливо в умовах сучасного державотворення та створення цивілізованого правопорядку в Україні.

   

 

   

    

Просмотров: 415 | Добавил: viktoriya | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  казковий Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz