Субота, 20.04.2024, 02:16
Приветствую Вас Гость | RSS

Маріупольський навчально-виховний комплекс "Ліцей-школа № 48"

Ласкаво просимо!
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2018 » нарешті Червень » 6 » День вишиванки
13:50
День вишиванки

17 травня у НВК «Ліцей-школа №48» відбулось святкування Дня вишиванки. Адміністрація, педагогічний колектив, активісти парламенту «Лідер» та члени ГО «Молодіжна ліга майбутніх поліцейських» організували цілу низьку заходів для яскравого та різноманітного проведення святкового дня.
З самого ранку до закладу завітали гарні друзі, які вже традиційно святкують із нами патріотичні свята, а саме: заступник начальника Головного управління Національної поліції у Донецькій області Остапчук Василь Васильович разом зі своєю командою, виконуючий обов’язки начальника Лівобережнього відділу поліції, капітан поліції Пизур Віталій Миколайович, діти селища Гранітного разом з педагогами, курсанти Донецького Юридичного Інституту під керівництвом заступника декана факультету №2 Донецького юридичного інституту Пекарський Сергій Петрович, голова комітету самоорганізації населення «Жемчужний Крехович Ольга Миколаївна та батьківська громадськість.
Розпочалось свято з урочистої лінійки на якій усім присутнім повідомили яскравий план заходів на день. Також, на лінійці пролунали відомі українські пісні та виконувались українські народні танці.
Після відкриття фестивалю учні, педагоги та гості мали змогу відвідати 5 арт-студій, які були розташовані по всьому закладу. Присутні мали змогу взяти участь у патріотичній фотосесії, написати привітання для України, скористуватися послугами боді-арту та намалювати на обличчі національні символи. У буквальному сенсі слова, за кожним поворотом на гостей очікували цікаві несподіванки. Ось – галерея вишиванок, трохи далі – найменші діточки танцюють у хороводі, за наступним поворотом дівчата при свічах гадають та вишивають, а ще далі розгорнулася справжня традиційна українська кухня з різноманітними смаколиками, виготовленими руками дітей, батьків та педагогів. 
Кінцевою зупинкою була актова зала у якій давали старт квесту «Вишиваймо вишиванку», у якому змагалися 5 команд: «ДЮІ» - команд курсантів Донецького юридичного інституту, «Граніт» - учні селища Гранітного, «Патріоти»- поліцейські Лівобережнього відділу, «Енергія» - команда педагогів «Ліцей-школа №48», «Соколята» - команда учнів «Ліцей-школа №48».
Команди пройшли 5 станцій на яких їх перевірили на знання історії України, поезії українських письменників, фізичну витривалість, вокальні та хореографічні дані. На кожній станції команда отримувала комплект візерунків для своїх вишиванок, які учасник повинні були вишити наприкінці квесту.
Підчас проведення підсумків, діти підготували ще один подарунок – міні-парад вишиванок. Учні 5-11 класів, неначе справжні моделі, демонстрували усім присутнім різноманітність української вишивки.
З результатами квесту переможцями стала команда Донецького юридичного інституту - «ДЮІ». Курсанти не тільки швидко, а й ще і якісно впорались із завданнями та першими вишили свою сорочку. До речі, до складу команди входила випускниця нашого закладу 2017 року Ревенко Олена, яка ще будучи ученицею з легкістю долала труднощі.
Кожна команда отримала свою номінацію та смачний каравай.
Підводячи підсумки голова жури Остапчук Василь Васильович та директор НВК «Ліцей-школа №48» зазначили, що вишиванка є народним символом України і сучасна молодь повинна шанувати та популяризувати національний костюм нашого народу.

 

 

  

Просмотров: 518 | Добавил: viktoriya | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  нарешті Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz