Субота, 20.04.2024, 16:53
Приветствую Вас Гость | RSS

Маріупольський навчально-виховний комплекс "Ліцей-школа № 48"

Ласкаво просимо!
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Жовтень » 30 » «ФАКУЛЬТАТИВ З ПОЛІЦЕЙСЬКИМ УПРАВЛІННЯМ КАДРОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ»
11:53
«ФАКУЛЬТАТИВ З ПОЛІЦЕЙСЬКИМ УПРАВЛІННЯМ КАДРОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ»

    Прийоми самозахисту, профорієнтація та поради психолога – в НВК "Ліцей-школа №48"  поліцейські провели факультатив відразу для 300 учнів.

    20 жовтня, працівники управління кадрового забезпечення обласного главку поліції Донеччини та представниками Донецького юридичного інституту зустрілися з учнями 7-11 класів навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа № 48» м. Маріуполя. Правоохоронці познайомили молодь з професією поліцейського та запропонували поповнити лави поліції Донеччини.
Що треба вміти та знати для того, аби влаштуватися на роботу до правоохоронних органів? Як треба поводитися при виявленні вибухонебезпечних предметів? Чим відрізняється служба в колишній міліції від служби у теперішній поліції? Що треба робити, якщо твій друг або подруга потрапили до поганої компанії? Це далеко не повний перелік питань, на які старшокласники отримали відповідь від діючих працівників поліції.
«Факультатив з поліцейським» проводився одночасно у кількох локаціях. Для учнів випускних класів виступив начальник відділу комплектування Костянтин Мамчур, який розповів про умови вступу до вишів системи МВС та до профільного ліцею імені Я. Кондратьєва.
Старшокласники дізналися про те, що успішне складання ЗНО ще не гарантуватиме вступу до відомчих навчальних закладів – для того, аби стати курсантом потрібно буде успішно скласти ще й додатковий іспит з фізичної підготовки.
Вступити до ДЮІ, який відтепер працює в Маріуполі, молодь запросили доцент кафедри державно-правових дисциплін та міжнародного права Сергій Пекарський разом з колишніми випускниками ліцею-школи, а нині курсантами інституту.
В іншій локації працівник тренінгового центру продемонстрував учням 7-х класів зразки озброєння поліцейських та розповів про правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів та можливих артилерійських обстрілів.
Школярі з паралельного класу порівнювали роботу міліціонерів та сучасних поліцейських. Враженнями від обраної професії ділилися ветерани органів внутрішніх справ та молоді співробітники, які нещодавно почали працювати в поліції.
Найбільш емоційною виявилася локація, у якій психолог у доступній ігровій формі та за допомогою наочних засобів пояснила 8-класникам, як виявити підлітків з поведінкою, що є відхиленням від норми. Адже, як правило, саме такі діти найчастіше схильні до вчинення правопорушень. Діти із великим зацікавленням брали участь у тренінгу, малювали, моделювали різні психологічні ситуації та дізнавалися, що робити в ситуації, якщо твої однолітки все ж таки потрапили до «поганої» компанії.
На 10-класників чекало заняття з рукопашного бою. Під керівництвом досвідченого наставника підлітки відпрацювали прийоми самозахисту при раптовому нападі правопорушника у транспорті, громадському місці, а також при великому скупченні людей.
На завершення зустрічі гості та їх підопічні обмінялися контактами й домовилися продовжувати спілкуватися і надалі.
У подальшому такі факультативи відбуватимуться і в інших містах Донеччини.

   

   

    

 

  

Просмотров: 406 | Добавил: viktoriya | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz