Четвер, 25.04.2024, 14:19
Приветствую Вас Гость | RSS

Маріупольський навчально-виховний комплекс "Ліцей-школа № 48"

Ласкаво просимо!
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Березень » 31

     28.03.2017 молодші школярі НВК «Ліцей-школа №48» побачили унікальний та єдиний в Україні за масштабами, зібраним експонатам і технічного оснащення музею історії. В рамках екскурсії відбулися презентації книги «Серце української металургії» і фільму «Завод майбутнього».

    Діти залюбки відвідали дванадцять залів у яких представлені матеріали з історії структурних підрозділів, культури, спорту, міського життя. У кожному залі встановлені електронні фоторамки для перегляду архівних фотографій, а в одному - телевізор для перегляду архівних фільмів.

    Родзинкою цього заходу були креативні рольові ігри, під час яких діти мали змогу проявити свої лідерські та організаторські здібності.

  

   

... Читать дальше »


Просмотров: 413 | Добавил: viktoriya | Дата: 31.03.2017 | Комментарии (0)

       28.03.2017 року в рамках проведення профорієнтаційної роботи для майбутніх випускників НВК «Ліцей-школа №48» була проведена екскурсія на підприємство групи Метінвест «ММК ім. Ілліча» у конверторний цех.
Спочатку на старшокласників чекали цікаві ігри в учбовому центрі Метінвесту. Діти захопились презентацією сучасних систем комп’ютерного управління цехами та новітніми технологічними процесами.
Після цього, прослухавши інструктаж з техніки безпеки та одягнувши спецодяг, 11 ліцеїстів рушили до конверторного цеху.
      Саме там десятикласники дізнались про процес безперервного розливання сталі, ознайомились з умовами виробництва, технічним оснащенням. Дізналися більше про особливості деяких металургійних професій. Подібний захід учні відвідали вперше, тому екскурсія сподобалась, видалась їм цікавою, корисною та змістовною. Діти побачили умови праці металургійного підприємства на якому працювали та працюють їх дідусі, бабусі та батьки, та зі словами вдячності повернулися до рідного закладу.

 

  

... Читать дальше »


Просмотров: 407 | Добавил: viktoriya | Дата: 31.03.2017 | Комментарии (0)

     В НВК «Ліцей – школа №48»  пройшов  захід " Подаруй посмішку" для учнів 4-х класів з метою формування у дітей  бажання робити добрі вчинки; пробуджувати добрі почуття.

    Основним завданням цього заходу було  дати дітям відчути, що добро – це радість для оточуючих і самого себе; виховувати доброту і милосердя, повагу один до одного, до оточуючих, прагнення прийти на допомогу; звернути увагу дітей на те, що добрі слова неодмінно повинні поєднуватися з добрими вчинками.

     Діти виконували різні вправи: розкладали  картки зі словами, де потрібно було вибрати лише ті, які позначають добро. Треба було зібрати правильне «чарівне»  слово  (гра  «Букви  розсипалися»).

     Під час виконування вправи «Клубочок» діти по черзі співуче називали імена один одного зі словами : « Я радий, Іванко, що ти поруч зі мною». Діти намотували  на палець нитку від клубочка і віддавали  сусідові і т. д.  Потім практичний психолог Кротовська Л.І. запропонувала  підняти дружно  руки вгору, потім вниз, щоб не розірвати загальний круг. Учні акуратно зняли з пальчиків нитки і зробили моток, опустили в чарівну коробочку і цей клубок дружби  як талісман поклали, щоб його зберігати.

Потім діти зібрали «Букет добрих справ». Кожен вибрав по одній квіточці, написав на ній добрі справи, які він чи вона можуть  зробити для своїх рідних, близьких, оточуючих, потім прикріпили  квітку  в букет (читаючи в голос добрі справи).

       Практичний  психолог: «Добрі слова, справи – це квіти людської душі. Даруйте ці прекрасні квіти оточуючим. Згадайте наш девіз: «Поспішайте робити добро». Нехай ці слова стануть девізом вашого життя».

       Психолог запропонував під час рефлексії:

  • Підніміть ліву руку долонею догори, уявіть, що на ній лежить вантаж знань, з якими ви прийшли на заняття. Тепер підніміть праву руку, на якій лежать ті знання, які ви отримали сьогодні. Покладіть їх одна на одну, з'єднайте свої пізнання, поплескайте один одному.

     Наприкінці заходу учні подарували частинку свого гарного настрою один одному та усмішку під пісню «Усмішка».

   

  

... Читать дальше »


Просмотров: 502 | Добавил: viktoriya | Дата: 31.03.2017 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz