Субота, 20.04.2024, 07:41
Приветствую Вас Гость | RSS

Маріупольський навчально-виховний комплекс "Ліцей-школа № 48"

Ласкаво просимо!
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2018 » нарешті Червень » 06

  Ліговці НВК "Ліцей-школа №48" взяли участь історичному фестивалі "Дике Поле. Шлях до Європи", який відбувся на території заповідника «Кам'яні могили» Учасники фестивалю ознайомляться з історією, культурою, традиціями, атрибутами військової служби, творчістю майстрів краю, поспілкуватися з українськими пластунами та скаутами, подивитися виступи творчих колективів, козацькі змагання.

  

 

... Читать дальше »


Просмотров: 511 | Добавил: viktoriya | Дата: 06.06.2018 | Комментарии (0)

  25 травня у навчально-виховному комплексі "Ліцей-школа №48" пролунав останній дзвоник. Квіти, гарний настрій, напутні слова гостей та запальні танці - все це стало супутником цього ранку.

   Під час урочистої лінійки директор НВК "Ліцей-школа № 48" Борисенко Лілія Семенівна підбила підсумки цього навчального року та нагородила учнів і їх вчителів-наставників, які здобували перемоги на районих, міських, обласних та всеукраїнських рівнях.

   Також, без уваги не залишились активісти молодіжної громадської організації "Ліга майбутніх поліцейських", які представили усім присутнім оригінальний хореографічний номер, які діти підготували сумісно з курсантами Донецького юридичного інституту.

   Кульмінацією заходу був чуттєвй вальс випускників з батьками та фінальна пісня під час якої діти подякували вчителям за роки праці.

  

  

... Читать дальше »


Просмотров: 524 | Добавил: viktoriya | Дата: 06.06.2018 | Комментарии (0)

17 травня у НВК «Ліцей-школа №48» відбулось святкування Дня вишиванки. Адміністрація, педагогічний колектив, активісти парламенту «Лідер» та члени ГО «Молодіжна ліга майбутніх поліцейських» організували цілу низьку заходів для яскравого та різноманітного проведення святкового дня.
З самого ранку до закладу завітали гарні друзі, які вже традиційно святкують із нами патріотичні свята, а саме: заступник начальника Головного управління Національної поліції у Донецькій області Остапчук Василь Васильович разом зі своєю командою, виконуючий обов’язки начальника Лівобережнього відділу поліції, капітан поліції Пизур Віталій Миколайович, діти селища Гранітного разом з педагогами, курсанти Донецького Юридичного Інституту під керівництвом заступника декана факультету №2 Донецького юридичного інституту Пекарський Сергій Петрович, голова комітету самоорганізації населення «Жемчужний Крехович Ольга Миколаївна та батьківська громадськість.
Розпочалось свято з урочистої лінійки на якій усім присутнім повідомили яскравий план заходів на день. Також, на лінійці пролунали відомі українські пісні та виконувались українські народні танці.
Після відкриття фестивалю учні, педагоги та гості мали змогу відвідати 5 арт-студій, які були розташовані по всьому закладу. Присутні мали змогу взяти участь у патріотичній фотосесії, написати привітання для України, скористуватися послугами боді-арту та намалювати на обличчі національні символи. У буквальному сенсі слова, за кожним поворотом на гостей очікували цікаві несподіванки. Ось – галерея вишиванок, трохи далі – найменші діточки танцюють у хороводі, за наступним поворотом дівчата при свічах гадають та вишивають, а ще далі розгорнулася справжня традиційна українська кухня з різноманітними смаколиками, виготовленими руками дітей, батьків та педагогів. 
Кінцевою зупинкою була актова зала у якій давали старт квесту «Вишиваймо вишиванку», у якому змагалися 5 команд: «ДЮІ» - команд курсантів Донецького юридичного інституту, «Граніт» - учні селища Гранітного, «Патріоти»- поліцейські Лівобережнього відділу, «Енергія» - команда педагогів «Ліцей-школа №48», «Соколята» - команда учнів «Ліцей-школа №48».
Команди пройшли 5 станцій на яких їх перевірили на знання історії України, поезії українських письменників, фізичну витривалість, вокальні та хореографічні дані. На кожній станції команда отримувала комплект візерунків для своїх вишиванок, які учасник повинні були вишити наприкінці квесту.
Підчас проведення підсумків, діти підготували ще один подарунок – міні-парад вишиванок. Учні 5-11 класів, неначе справжні моделі, демонстрували усім присутнім різноманітність української вишивки.
З результатами квесту переможцями стала команда Донецького юридичного інституту - «ДЮІ». Курсанти не тільки швидко, а й ще і якісно впорались із завданнями та першими вишили свою сорочку. До речі, до складу команди входила випускниця нашого закладу 2017 року Ревенко Олена, яка ще будучи ученицею з легкістю долала труднощі.
Кожна команда отримала свою номінацію та смачний каравай.
Підводячи підсумки голова жури Остапчук Василь Васильович та директор НВК «Ліцей-школа №48» зазначили, що вишиванка є народним символом України і сучасна молодь повинна шанувати та популяризувати національний костюм нашого народу.

 

 

... Читать дальше »


Просмотров: 518 | Добавил: viktoriya | Дата: 06.06.2018 | Комментарии (0)

  11 травня, на площі біля драматичного театру учні НВК "Ліцей-школа №48", які є активними учасниками ГО "Молодіжна ліга майбутніх поліцейських", взяли участь у кампанії «Насильству немає виправдання». У такий спосіб учасники закликали громадян не закривати очі на домашнє насилля та звертатися по допомогу.
  Захід організовано у рамках інформаційної кампанії «Насильству немає виправдання», яку впроваджує ООН Жінки, спільно з МВС України та МФБ «Українська фундація громадського здоров’я».
  Учасники акції спільно розмалювали пазли із зображенням долоні і слоганом кампанії та з’єднали їх, символізуючи, що насильство можна подолати тільки спільними діями поліції та громади.
  Варто зазначити, що у закладі вже другий рік діє шкільна служба порозуміння. Ліцеїсти у якості медіаторів проводять превентивну роботу для запобігання таких явищ, як булінг та домашнє насилля.

  

... Читать дальше »


Просмотров: 409 | Добавил: viktoriya | Дата: 06.06.2018 | Комментарии (0)

  11 травня ліцеїсти НВК "Ліцей-школа #48", які є учасниками команди "Нова Молодь Маріуполя" взяли участь у третьому етапі конкурсу молодіжних ініціатив "Молодь майбутнє Маріуполя". Третій модуль був дебатним та мав назву «Битва аргументів».
  Провідною ідеєю даного модуля було створення дискусійного майданчику, який надав можливість учасникам фестивалю продемонструвати свої лідерські та ораторські якості, уміння вести аргументовану дискусію, висловити свої думки щодо перспектив розвитку міста. 
  Команда "Нова молодь Маріуполя" вела відкриті дебати на тему «Розвиток Маріуполя залежить від розвитку транспортної інфраструктури».

  

... Читать дальше »


Просмотров: 454 | Добавил: viktoriya | Дата: 06.06.2018 | Комментарии (0)

   8 травня у НВК "Ліцей-школа №48" відбулись заходи присвячені Дню пам'яті та примирення. Цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом та Дню Перемоги. І сьогодні ми повинні гідно вшанувати подвиг українського народу, його визначний внесок в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму.
   Ранок розпочався з демонстрації у холлі закладу документальної стрічки "Пам'ятаємо. Перемагаємо". На першому уроці класні керівники 1-11 класів провели уроки мужності на яких згадували імена тих, завдяки кому ми здобули перемогу тоді і продовжуємо виборювати ії зараз. 
   Класні керівники 1-11 класів протягом дня разом зі своїми вихованцями відвідали парк Перемоги, у якому ще раз пригадали події 1939-1945 років та організували покладання квітів до пам'ятного знаку.
   Також, сьогодні відбулись теплі зустрічі з ветеранами для яких учні разом з класними керівниками підготували стареньким подарунки. Також, активісти ГО «Молодіжна ліга майбутніх поліцейських», які навчаються у юридичних групах, разом з представником ювенальної превенції відвідали ветеранів з подарунками.
   Наприкінці дня, активісти шкільного парламенту «Лідер» взяли участь у святковому концерті організований реєстровим козацтвом при підтримці Покровського храму та комітетом самоврядування «Жемчужний». Ліцеїсти заспівали патріотичну пісню «Оберіг» та виконали запальний танок.

  

 

  

... Читать дальше »


Просмотров: 430 | Добавил: viktoriya | Дата: 06.06.2018 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  нарешті Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz