Субота, 20.04.2024, 11:55
Приветствую Вас Гость | RSS

Маріупольський навчально-виховний комплекс "Ліцей-школа № 48"

Ласкаво просимо!
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » Архив материалов

      Учні НВК «Ліцей-школа №48», які є активними учасниками молодіжної громадської організації «Ліга майбутніх поліцейських» організували тренінг та розповіли вихованцям школи-інтернату №2 про безпеку в зоні проведення антитерористичної операції, безпеку вдома та на вулиці, права, обов’язки та про те, що потрібно робити, якщо опинився в екстреній ситуації. Ініціатива лігівців реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансові підтримки Європейського Союзу в межах Програми відновлення та розбудови миру, вийшла на новий етап. Перше заняття відвідав очільник поліції Донеччини Микола Семенишин та представник Організації Об’єднаних Націй в Україні Михайло Карелін.

   

   Проект стартував у серпні. Тоді для найактивніших учасників «Ліги майбутніх поліцейських» Маріуполя та Мангуша розпочалася серія тренінгів, під час яких вони вчилися, як допомогти своїм одноліткам. Діти активно займалися, аби у майбутньому стати тренерами. І ось цей час настав.

  Перші «учні» - давні знайомі для активних дітей НВК «Ліцей-школа №48 вихованці Маріупольської загальноосвітньої школи-інтернат №2. Вже не перший рік діти спілкуються та приймать участь у сумісних заходах.

 

  Як і всі тренінги для учасників Ліги, це «заняття» пройшло в інтерактивній формі, діти ближче познайомилися один з одним, весь «урок» працювали у командах.

  Підлітки розігрували різні сценки, які допомагали краще розбирати ту чи іншу проблему. Вчилися, що робити, якщо знайшов небезпечний предмет, загубився на вулиці, якщо тебе ображають в школі, до тебе підійшов незнайомець. Говорили і про важливість безпечної поведінки на дорозі, повагу як до молодших, так і до однолітків, і дорослих.

 

  Начальник поліції Донецької області генерал Микола Семенишин відзначив, що такий проект і заняття, які проводяться в його рамках, покликані і врятувати дитину від небезпеки, що може її підстерігати в зоні проведення АТО, і вберегти її від необдуманих та непоправних кроків.

 

... Читать дальше »


Просмотров: 400 | Добавил: viktoriya | Дата: 25.09.2017 | Комментарии (0)

     Сьогодні у НВК «Ліцей-школа №48» відбулось відкриття бренд-зони від Метінвесту. На заході був присутній директор по персоналу та соціальним питанням комбінату імені Ілліча Цуркан Михайло Леонідович, який розповів про особливість цієї бренд-зони та можливості, які відчиняються перед дітьми.
Директор закладу Борисенко Лілія Семенівна підкреслила, що заклад постійно співпрацює з комбінатом та приймає участь у проекті соціального партнерства.
   Слово у відповідь також надали ліцеїстам технічних груп, а саме переможцям конкурсу «Сталеві трансформери Метінвесту», команді «Міцніше за сталь». Діти подякували за таку можливість та зазначили, що багато з них у майбутньому будуть представляти цілі династії метінвестовців. 
    Закінчився захід врученням подарунку для музею Метінвесту від «Ліцей-школа №48». Діти вручили Михайлу Леонідовичу велику ляльку-метінвестовца та запропонували зробити пам’ятне фото.

 

   

... Читать дальше »


Просмотров: 418 | Добавил: viktoriya | Дата: 11.09.2017 | Комментарии (0)

    5 вересня у НВК "Ліцей-школа №48" розпочався Олімпійський тиждень. 
Педагоги та ліцеїсти радо зустрічали відомого українського богатиря, шостиразового переможця змагань, найсильніша людина України, заслуженого майстра спорту зі стронгмену, чемпіона світу зі стронгмену, майстера спорту з важкої атлетики, чемпіона та призера чемпіонатів України з важкої атлетики, МСМК з паурліфтінгу, неодноразового рекордсмену України та світу зі стронгмену, капітана збірної команди зІ стронгмену, а також срібного призера Арнольд Стронґмен Класік - Лашина Олександра Валерійовича.
Олександр Валерійович провів олімпійський урок для старших класів та поділився секретом успіху. 
    Діти ставили безліч запитань на які гість залюбки відповідав. Наприкінці заходу президент парламенту "Лідер", учениця юридичної групи Белякова Катерина, висловила слова вдячності від імені всього педагогічного та учнівського колективу.

  

 

  

... Читать дальше »


Просмотров: 396 | Добавил: viktoriya | Дата: 07.09.2017 | Комментарии (0)

Свята радісні хвилинки,
Безліч вересневих привітань.
Здрастуй, школо! Ненька-Україно
Нас вітає всіх зі святом знань!

     Саме з цих слів розпочалось Свято Першого дзвоника у НВК "Ліцей-школа №48". Сьогодні наша шкільна родина поповнилась на 95 першокласників.
Ліцеїстів прийшли привітати заступник начальника, начальник слідчого Управління Головного Управління національної поліції в Донецькій області, полковник поліції Беседа Сергій Миколайович, депутат Маріупольської міської ради сьомого скликання - Кузнєцов Олександр Михайлович, доцент кафедри Донецького Юридичного інституту МВС України, кандидат юридичних наук - Пекарський Сергій Петрович та Голова комітету самоорганізації населення "Жемчужний" - Крехович Ольга Миколаївна.

    Також, сьогодні до нас завітала випускниця 2017 року Ревенко Олена, яка вирішила стати правоохоронцем та вступила до Донецького Юридичного інституту. Дівчина вручила подяку директору ліцею за виховання підростаючого покоління та за допомогу у виборі життєвого шляху.

Підчас свого виступу директор ліцею Борисенко Лілія Семенівна зазначила, що у цьому році ліцеїсти матимуть змогу освоїти новий профіль - технічний. Також, буде продовжена робота у рамках меморандума про співпрацю з Головним Управлінням Національної поліції у Донецькій області.

    Напротязі усього свята усіх присутніх очікували приємні сюрпризи: патріотичні пісні у виконанні оркестру Головного Управління Національної поліції у Донецькій області, виступ дітей із "Ліги майбутніх поліцейських", чуттєвий вальс першокласників та запуск кульок гарних побажань.

Приємно бачити радісні обличчя дітей, натхненні усмішки педагогів та готовність усього педагогічного, учнівського та техничного колективу працювати, навчатись та творити.

   

   

  

   

   

... Читать дальше »


Просмотров: 495 | Добавил: viktoriya | Дата: 04.09.2017 | Комментарии (0)

      01 червня учні НВК «Ліцей-школа №48», які є активними учасниками молодіжної організації «Ліга майбутніх поліцейських» долучились до відзначення Дня захисту дітей. Ліговці підготували тематичний виступ та створили святковий настрій собі та усім оточуючим.

  

... Читать дальше »


Просмотров: 477 | Добавил: viktoriya | Дата: 13.06.2017 | Комментарии (0)

   31 травня учасники "Ліги майбутніх поліцейських", які є учнями НВК "Ліцей-школа №48" підтримали поліцейських Донеччини у турнірі з міні-футболу з поліцейськими Закарпаття. Ліговці підготували яскравий виступ, а після цього підртимували своїх вже з трибун.
  Стримувати емоції було дуже важко, особливо після того, як поліцейські Донеччини забили вирішальний гол.

  

  

... Читать дальше »


Просмотров: 407 | Добавил: viktoriya | Дата: 13.06.2017 | Комментарии (0)

    30 травня учні НВК "Ліцей-школа №48", які вже більше року є активними учасниками молодіжної організації "Ліга майбутніх поліцейських", привітали з річницею патрульну поліцію рідного Маріуполя.
  Діяльність ліги - це дуже важлива та цікава робота. Діти надихаться спілкуванням з поліцейськими та зростають з чіткими намірами, як зробити кращим майбутнє власної держави.
Виступ ліговців був побудований на почутті патріотизму та поваги до тих, хто цілий рік забезпечував спокій маріупольців.
   Після виступу дітям було важко стримувати емоції, тому вони вирішили не закінчувати танець, але вже під супровід оркестру Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

  

  

 

  

... Читать дальше »


Просмотров: 400 | Добавил: viktoriya | Дата: 13.06.2017 | Комментарии (0)

Розкітають посмішки навколо
Радісно луна веселий сміх,
Це ліцей - усміхнений і рідний
Знов збирає школярів своїх!

   Саме з цих слів розпочалось Свято "Останнього дзвоника" у НВК "Ліцей-школа № 48".
Квіти, гарний настрій, напутні слова гостей та запальні танці - все це стало супутником цього ранку.

   Підчас урочистої лінійки директор НВК "Ліцей-школа № 48" Борисенко Лілія Семенівна підбила підсумки цього навчального року та нагородила учнів і їх вчителів-наставників, які здобували перемоги на районих, міських, обласних та всеукраїнських рівнях.

   Також, без уваги не залишились активісти молодіжної громадської організації "Ліга майбутніх поліцейських", які представили усім присутнім оригінальний флешмоб "Молоде покоління за безпеку дорожнього руху" та учасники команди "Міцніше сталі", які стали переможцями стартового блоку конкурсу, присвяченого 120-річчю Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча - «Сталеві трансформери Метінвесту»

   Кульмінацією заходу був чуттєвй вальс випускників з батьками та фінальна пісня "Все буде добре", підчас якої випускники запустили у небо шкільний дзвіночок, як символ прощання зі школою.

    

   

  

  

  

 

  

  ... Читать дальше »


Просмотров: 405 | Добавил: viktoriya | Дата: 13.06.2017 | Комментарии (0)

     19 травня учні НВК "Ліцей-школа №48" взяли участь у заході, який відбувся на головній площі Маріуполя, присвячений першому випуску поліцейських Донеччини з початку антитерористичної операції. Відсьогодні вони поповнять лави слідчих підрозділів поліції Донецької області.
  Урочиста церемонія складання Присяги відбулася під час загальнообласного публічного інструктажу сил поліції Донеччини.
Для дітей було дуже важливо бути присутніми на цьому заході. Кожен з них замислився над відповідальністю, яка покладається на цих юнаків та дівчат. Варто відмітити те, що з початку діяльності молодіжної організації "Ліга майбутніх поліцейських" та тісній співпраці із Головним управлінням Національної поліції у Донецькій області, багато вихованців нашого закладу мріють пов'язати своє життя із професією поліцейського.

  

  

... Читать дальше »


Просмотров: 442 | Добавил: viktoriya | Дата: 13.06.2017 | Комментарии (0)

     Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.
18 травня День вишиванки святкувала вся велика родина НВК "Ліцей-школа №48". Дрес-кодом дня була вишиванка, і весь ліцей замайоріл різнобарвними візерунками української вишивки.
В акції взяли участь не лише учні, а й вчителі та персонал школи. Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики: члени парламенту "Лідер" організували для молодших школярів патріотичний флешмоб "Україна - вишиванка", активіст громадської організації "Ліга майбутніх поліцейських" підготував екскурс з вишивки, а у холі школи учнями та їх класними керівниками була створена справжня виставка української народної вишивки.
Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

 

 

... Читать дальше »


Просмотров: 439 | Добавил: viktoriya | Дата: 13.06.2017 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 36 37 »
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz