Четвер, 18.04.2024, 22:24
Приветствую Вас Гость | RSS

Маріупольський навчально-виховний комплекс "Ліцей-школа № 48"

Ласкаво просимо!
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » Архив материалов

   9 грудня, в актовій залі Маріупольського державного університету відбулося урочисте нагородження переможців змагань на честь Дня Збройних сил України серед силових підрозділів та представників вишів. «Кубки Миру» виграли команди Головного управління Нацполіції в Донецькій області та Приазовського державного технічного університету, а привітати чемпіонів приїхала «Творча сотня» волонтерів з Хмельниччини.
 Переможців турнірів привітав начальник управління кадрового забезпечення ГУНП в Донецькій області Олексій Шевченко та керівники вищих навчальних закладів – ректор МДУ Костянтин Волошин, ректор ПДТУ В’ячеслав Волошин та проректор ДЮІ Денис Нестеров. Вони вручили чемпіонам кубки та медалі. А найвищою нагородою для гравців стала гаряча підтримка наймолодших вболівальників – ліцеїстів НВК «Ліцей-школа №48», які є учасниками «Ліги майбутніх поліцейських» і не пропустили жодного матчу.

   

... Читать дальше »


Просмотров: 378 | Добавил: viktoriya | Дата: 18.12.2017 | Комментарии (0)

   В період з 04.12-08.12 у навчально-виховному комплексі «Ліцей-школа №48» пройшов Всеукраїнського тиждень права.
На початку тижня активісти ліцейського парламенту «Лідер» організували демонстрацію тематичних відеоматеріалів та запропонували учням 5-7 класів взяти участь у створенні інтерактивного плакату «Мої права».
   Напередодні Дня прав людини учні 8-11 класів разом з вчителем історії та права Котляровою О.Є. підтримали організацію Amnesty International, яка влаштовує всесвітньо-захисні рухи. Діти залюбки взяли участь у марафоні «Підпиши петицію», який ставить собі за мету робити дослідження і дії, спрямовані на попередження та припинення порушень прав на фізичну і психологічну недоторканність, на свободу совісті та самовираження, на свободу від дискримінації в контексті своєї роботи по просуванню прав людини.

   07 грудня ліцеїсти 10-го юридичного класу, під керівництвом учителя історії та права Блинської К.В., взяли участь у правовому рингу серед учнів 9-10 класів загальноосвітніх закладів Лівобережного району. Завдання вікторини були спрямовані на формування у учнівський молоді поваги до права, гуманістичних правових ідей, загальнолюдських та національних правових цінностей, створення сприятливих умов щодо процесу пізнання цікавим і захоплюючим, формування правової культури школярів. Вікторина «Правовий ринг» складалась з 7 конкурсів – рингів під час якої свої відповіді надавали команди з 5 гравців. Заздалегідь команди готували представлення – назва команди, девіз та емблема, привітання. За сигналом – слова ведучого «Увага, конкурс!» учні повинні були за наданий час виконати завдання рингів: «Інтелектуальний штурм», «Юридична консультація», «Подорож в минуле», «Чорний ящик», «Літературно-правовий ринг», «Жаргон», «Юридичний рахунок». Моментом закінчення рингів були слова: «Гру закінчено!» Переможцем вважалась та команда, яка набрала більше очок, ніж суперники. За результатами семі рингів та «Розминки» команда НВК «Ліцей-школа № 48» посіла місце ІІ місце.
   8 грудня в рамках Загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» начальником Лівобережного районного у місті Маріуполі відділу ДРАЦС Новиковою Г.О. було проведено для учнів 8-11 урок права „Права та обов’язки неповнолітніх”. Правоосвітній захід було націлено на юридичну обізнаність учнів щодо їх прав, обов’язків та відповідальності за правопорушення неповнолітніми.
   «Бути захищеною дитиною!» під таким гаслом 08.12.2017 року в Лівобережному районному Будинку дитячої та юнацької творчості пройшла зустріч «Знай свої права. Життя без насилля» учнів шкіл Лівобережного
району з інспектором зовнішньої превенції Лівобережного району, майора поліції Галини Василівни Кагадій. На початку зустрічі діти знайомились з основними цілями правового виховання в нашій країні — навчалися правових знань, прав та обов’язків громадян у демократичній державі, формували громадську культуру, засновану на повазі до прав і свобод людини. Помічниками зустрічі виступили ліцеїсти НВК «Ліцей-школа №48», які є активними учасниками молодіжної організації «Ліга майбутніх поліцейських». Юні поліцейські зосередили увагу присутніх на спільних заходах «Ліги» з міською поліцією та підкреслили, що враховуючи найважливішу роль права в громадянському суспільстві, кожному громадянину необхідно знати, як функціонує держава, як впливають на особу закони держави, як громадяни можуть впливати на політику і життя своєї громади і держави в цілому. Усі учасники зробили висновки, що знання права розкриває можливості доцільного і розумного використання правових цінностей для реалізації власних інтересів, задоволення потреб, що виникають у повсякденному житті людини. Знання права створює умови для активної соціальної, політичної, правової діяльності людини, що особливо важливо в умовах сучасного державотворення та створення цивілізованого правопорядку в Україні.

   

 

   

    

... Читать дальше »


Просмотров: 418 | Добавил: viktoriya | Дата: 18.12.2017 | Комментарии (0)

   06 грудня учні НВК «Ліцей-школа №48» святкували День Збройних сил України. Діти підготували яскравий концерт і з радістю зустрічали шановних гостей – представників Національної гвардії України. Під час заходу талановиті учні співали пісні, виконували чуттєві танці та згадували Великого Кобзаря у драматичній постановці.
   Наприкінці виступу активісти шкільного парламенту «Лідер» подякували захисникам та вручили подарунки. Також, кожному з них діти підготували обереги, які зробили власними руками.
   На завершення всі учасники концерту разом з членами молодіжної організації «Ліга майбутніх поліцейських» заспівали пісню «Оберіг», після прослуховування якої, ніхто з глядачів не залишився байдужим. Загалом, захід відзначився великим почуттям патріотизму та вірою у світле майбутнє.

  

 

   

 

... Читать дальше »


Просмотров: 339 | Добавил: viktoriya | Дата: 07.12.2017 | Комментарии (0)

    Учні НВК «Ліцей-школа №48» взяли участь у фестивалі «Розстріляна молодість». Діти підготували два виступи літературно-музичних та вокально-хореографічних композицій "За волю. За свободу" та "Героям небесної сотні".Ліцеїсти посіли перше місце, тому бажаємо їм успіху на обласному етапі.

... Читать дальше »


Просмотров: 359 | Добавил: viktoriya | Дата: 30.10.2017 | Комментарии (0)

    Прийоми самозахисту, профорієнтація та поради психолога – в НВК "Ліцей-школа №48"  поліцейські провели факультатив відразу для 300 учнів.

    20 жовтня, працівники управління кадрового забезпечення обласного главку поліції Донеччини та представниками Донецького юридичного інституту зустрілися з учнями 7-11 класів навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа № 48» м. Маріуполя. Правоохоронці познайомили молодь з професією поліцейського та запропонували поповнити лави поліції Донеччини.
Що треба вміти та знати для того, аби влаштуватися на роботу до правоохоронних органів? Як треба поводитися при виявленні вибухонебезпечних предметів? Чим відрізняється служба в колишній міліції від служби у теперішній поліції? Що треба робити, якщо твій друг або подруга потрапили до поганої компанії? Це далеко не повний перелік питань, на які старшокласники отримали відповідь від діючих працівників поліції.
«Факультатив з поліцейським» проводився одночасно у кількох локаціях. Для учнів випускних класів виступив начальник відділу комплектування Костянтин Мамчур, який розповів про умови вступу до вишів системи МВС та до профільного ліцею імені Я. Кондратьєва.
Старшокласники дізналися про те, що успішне складання ЗНО ще не гарантуватиме вступу до відомчих навчальних закладів – для того, аби стати курсантом потрібно буде успішно скласти ще й додатковий іспит з фізичної підготовки.
Вступити до ДЮІ, який відтепер працює в Маріуполі, молодь запросили доцент кафедри державно-правових дисциплін та міжнародного права Сергій Пекарський разом з колишніми випускниками ліцею-школи, а нині курсантами інституту.
В іншій локації працівник тренінгового центру продемонстрував учням 7-х класів зразки озброєння поліцейських та розповів про правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів та можливих артилерійських обстрілів.
Школярі з паралельного класу порівнювали роботу міліціонерів та сучасних поліцейських. Враженнями від обраної професії ділилися ветерани органів внутрішніх справ та молоді співробітники, які нещодавно почали працювати в поліції.
Найбільш емоційною виявилася локація, у якій психолог у доступній ігровій формі та за допомогою наочних засобів пояснила 8-класникам, як виявити підлітків з поведінкою, що є відхиленням від норми. Адже, як правило, саме такі діти найчастіше схильні до вчинення правопорушень. Діти із великим зацікавленням брали участь у тренінгу, малювали, моделювали різні психологічні ситуації та дізнавалися, що робити в ситуації, якщо твої однолітки все ж таки потрапили до «поганої» компанії.
На 10-класників чекало заняття з рукопашного бою. Під керівництвом досвідченого наставника підлітки відпрацювали прийоми самозахисту при раптовому нападі правопорушника у транспорті, громадському місці, а також при великому скупченні людей.
На завершення зустрічі гості та їх підопічні обмінялися контактами й домовилися продовжувати спілкуватися і надалі.
У подальшому такі факультативи відбуватимуться і в інших містах Донеччини.

   

   

    

 

... Читать дальше »


Просмотров: 405 | Добавил: viktoriya | Дата: 30.10.2017 | Комментарии (0)

   20 жовтня у НВК «Ліцей-школа №48» відбулась зустріч з видатним письменником Сюмаком Василем Івановичем, який дуже радо поспілкувався з підростаючим поколінням. 
Загалом, зустріч була теплою та творчою. Василь Іванович декламував свої вірші та запропонував ліцеїстам розповісти улюблений вірш на українській мові. Діти у відповідь пигадали поезію Тараса Шевченка, Лесі Українки та Володимира Сосюри.
Наприкінці зустрічі Василь Іванович зазначив, що кожен гідний українець повинен пишатися своєю мовою та вивчати літературу рідного краю.

   

... Читать дальше »


Просмотров: 365 | Добавил: viktoriya | Дата: 30.10.2017 | Комментарии (0)

13 жовтня, на Солом’янській площі у Києві відбулося урочисте складання присяги працівника поліції першокурсниками НАВС, а також вручення посвідчень ліцеїста учням юридичного ліцею ім. Я.Кондратьєва. В церемонії взяли участь учні ЕВК "Ліцей-школа №48" які є  учасниками громадської організації Донеччини «Ліга майбутніх поліцейських».

   

 

   

     

... Читать дальше »


Просмотров: 365 | Добавил: viktoriya | Дата: 30.10.2017 | Комментарии (0)

      11 жовтня  у нас в школі відбувся дуже важливий захід - розширене засідання учнівського парламенту та посвята в ліцеїсти, а особливістю заходу була участь в засіданні секретаря міської ради Махсма Степана Григоровича, депутата міської ради Кузнєцова А.М. і голови КСН "Перлинний" Креховичі О.Н. Дытиі дуже хвилювалися, адже вони звітували про виконану роботу за рік. Дізнавшись про роботу органів місцевого самоврядування від Степана Григоровича, наш парламент "Лідер" переконався, що він на правильному шляху! А десятикласники отримали свої перші залікові книжки, які їм вручив секретар міської ради Махсма Степан Григорович.

   

 

... Читать дальше »


Просмотров: 368 | Добавил: viktoriya | Дата: 30.10.2017 | Комментарии (0)

         5 жовтня у навчально-виховному комплексі «Ліцей-школа №48» відбувся змістовний та важливий захід – «Факультатив з поліцейським». Начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області Семенишин Микола Олександрович, особисто завітав до ліцеїстів юридичної групи.
Говорили про актуальні для молоді питання – освіту, лідерство та секрети професійного успіху. Неформальне заняття завершилося навчальною евакуацією зі знешкодженням «вибухового» пристрою наживо та демонстрацією роботи вибухотехніків і кінологів. 
Поради від генерала з прикладами з життя підкорили аудиторію: не боятися мріяти стати генералом, завжди залишатися собою, мати чітку громадянську позицію та не давати гаджетам викрадати ваш час.
Підлітків цікавили дорослі питання - про рівень злочинності, як швидко поліція може приїхати на допомогу, яким було найнебезпечніше завдання, чи було таке, що хотілося все кинути, і як це вдалося подолати.
На завершення зустрічі хлопці та дівчата заспівали гімн «Ліги майбутніх поліцейських», учасниками якої є більшість старшокласників.
Після школярі взяли участь у навчаннях з безпеки, під час яких дітей та персонал школи було евакуйовано через виявлення підозрілого предмету. Вибухотехніки за допомогою спецобладнання знешкодили небезпечну знахідку у шкільному дворі. 
        Наш заклад вже два роки є партнером поліції Донеччини та має профільні юридичні класи, в яких навчається 58 учнів. Перший випуск «майбутніх юристів» відбудеться в цьому навчальному році, і дедалі більше дітей обирають професію поліцейського. Так, троє минулорічних випускників «Ліцей-школа №48» зараз навчаються в провідних вишах МВС у Києві, Харкові та на Донеччині.

     

   

... Читать дальше »


Просмотров: 354 | Добавил: viktoriya | Дата: 30.10.2017 | Комментарии (0)

  Ліцеїсти юридичних груп НВК «Ліцей-школа №48» разом із очільником поліції Донецької області Миколою Семенишиним відвідали курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ.
  Урочистості за участі керівництва МВС відбувалися у рамках відзначення сторіччя підготовки правоохоронців на Харківщині. На плацу вищого навчального закладу зібралися курсанти, їхні рідні, викладачі та почесні гості.

  Всіх курсантів та майбутніх правоохоронців з прифронтового регіону привітав очільник поліції Донеччини Микола Семенишин, який був разом з ними у цей визначний момент. Генерал відзначив, що у провідному навчальному закладі зараз отримують освіту 158 хлопців та дівчат з Донецької області.

 


  Підтримати першокурсників з програмою «Заради майбуття» приїхали і учасники «Ліги майбутніх поліцейських» з Маріуполя, які навчаються у Ліцей-школі №48.

 

 

    

 

І для Ліги, і для ліцею - це особлива подія, адже сьогодні в строю курсантів – їхній випускник Данило Горланов.
Хлопець впевнено йшов до своєї мрії – захищати людей від злочинців. Юнак, який професійно займається спортом та є призером змагань з важкої атлетики, став активним Ліги, аби стежити як працює сучасна поліція та працювати разом з ними. Зокрема Данило входив у групу молоді, яка тестувала та допомагала вдосконалювати мобільний додаток «Поліція 102».


За два роки існування Ліги до навчальних закладів системи МВС вступили понад 40 «майбутніх поліцейських»: в 2016 році – 17 лігівців.

         

... Читать дальше »


Просмотров: 485 | Добавил: viktoriya | Дата: 25.09.2017 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 36 37 »
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz