Субота, 04.05.2024, 22:46
Приветствую Вас Гость | RSS

Маріупольський навчально-виховний комплекс "Ліцей-школа № 48"

Ласкаво просимо!
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » Архив материалов

Сегодня в УВК "Лицей-школа № 48" стартовала предвыборная кампания. 
Если ты ученик нашего лицея, учишься в 8-11 классах, занимаешь активную жизненную позицию, готов к принятию ответственности за свои решения и полученный результат, стремящийся к самосовершенствованию, саморазвитию и самовыражению, то тебе к нам! 
Успей подать свою кандидатуру до 9 сентября (включительно). Обращаться в кабинет педагога-организатора.

... Читать дальше »


Просмотров: 484 | Добавил: viktoriya | Дата: 06.09.2016 | Комментарии (0)

       Вот и закончилось теплое лето, полное приятных впечатлений и воспоминаний, но на смену ему приходит не менее насыщенная осень. Именно сегодня наш лицей распахнул свои двери для 78 первоклассников, для первых лицеистов, а также оставил в прошлом статус общеобразовательной школы. Традиционно на празднике присутствовал почетный выпускник нашей школы, генеральный директор комбината имени Ильича - Зинченко Юрий Анатольевич.     

     Ведущие торжественной линейки отметили символичность того, что ровно 25 лет назад Юрий Анатольевич окончил школу, и именно в этом году результатом кропотливой работы администрации школы и всего педагогического коллектива, стала реорганизация 48 школы в учебно-воспитательный комплекс "Лицей-школа № 48". Сегодня у Юрия Анатольевича была особая миссия - именно он дал первый звонок в нашем лицее, также в благодарность за неравнодушие к родному учебному заведению, Юрий Анатольевич был награжден медалью "За заботу и поддержку".

     Народные танцы от коллектива Мариупольского государственного университета "Промінь", вальсирующие первоклассники в паре с выпускниками, патриотический флешмоб от лицеистов, душевный запуск звезд пожеланий, ответное слово лицеистов юридического класса, вынос эмблемы лицея, вручение факела знаний и исполнение гимна лицея - все это стало частью замечательного праздника, который никого не оставил равнодушным.

          Желаем всем педагогам сил и творческого вдохновения, а ученикам сил и стремления к развитию!

 

  

  

   

 

  

 

 

 

... Читать дальше »


Просмотров: 622 | Добавил: viktoriya | Дата: 01.09.2016 | Комментарии (0)

Внимание!

Организационный сбор для школьников

состоится 29 августа (понедельник) в 9.00

... Читать дальше »


Просмотров: 475 | Добавил: viktoriya | Дата: 27.08.2016 | Комментарии (0)

       У загальноосвітній школі № 48, 18 травня відбувся яскравий захід до Дня вишиванки. Учні та педагоги запросили до школи очільника поліції області В’ячеслава Аброськіна та представників національної поліції у Донецькій області.

      Аби виразити своє ставлення до Батьківщини, школярі довго готувалися до цього патріотичного свята. У школі працювали 5 арт-студій керівники яких, пропонували учням та гостям долучитися до свята. Присутні мали змогу взяти участь у патріотичній фотосесії, написати привітання для України, скористуватися послугами боді-арту та намалювати на обличчі національні символи. У буквальному сенсі слова, за кожним поворотом на гостей очікували цікаві несподіванки. Ось – галерея вишиванок, трохи далі – найменші діточки танцюють у хороводі, за наступним поворотом дівчата при свічах гадають та вишивають, а ще далі розгорнулася справжня традиційна українська кухня з різноманітними смаколиками, виготовленими руками дітей, батьків та педагогів.

     Після на школярів та правоохоронців очікував зворушливий концерт в актовій залі. Танцювальні та музичні номери присутнім дарували талановиті учні 48 школи та оркестр ГУНП в Донецькій області.

Під час свого виступу, директор школи Борисенко Лілія Семенівна привітала усіх присутніх зі святом та зазначила, що вишиванка є народним символом України і сучасна молодь повинна шанувати та популяризувати національний костюм нашого народу.

   Але концертом захід не завершився. Школярі вишукувалися на лінійці на вулиці, де відбулось  врученням посвідчень «Ліги майбутніх поліцейських». 24 школярі склали присягу та продовжать брати активну участь у суспільному житті у лавах Ліги.

    Завершився захід патріотичним флешмобом та запуском жовто-блакитних кульок, який готували старшокласники школи. На протязі усього дня у школі була присутня атмосфера свята. Кожен учень мав змогу доторкнутись до українських обрядів та традицій. Учнівський та педагогічний колектив пообіцяли, що це свято у 48 школі стане традиційним.

   

    

    

... Читать дальше »


Просмотров: 760 | Добавил: viktoriya | Дата: 19.05.2016 | Комментарии (0)

     26 квітня 2016 року виповнюється 30 років, як відбулася наймасштабніша техногенна катастрофа за весь час використання атомної енергетики - аварія на Чорнобильській атомній електростанції. З цього приводу у загальноосвітній школі № 48 відбулись заходи з метою  вшанування пам'яті загиблих та постраждалих у наслідку аварії на Чорнобильській АЕС.

      На першому уроці класні керівники 1-11 класів підготували тематичні класні години на тему "Чорний біль - 30 років". Усі проведені класні години були на високому рівні, класні керівники використовували наочність та демонстрували учням документальні стрічкі. 

     О 14.00 в актовій залі відбувся концерт, на який було запрошено  почесного гостя - ліквідатора аварії Германа Геннадія Петровича. Також, захід відвідали активісти ЦК АЗОВ, яки урочисто вручили квіти герою та рятівнику. Концерт розпочався з хвилини мовчання за тими, хто 30 років тому, ціною власного здоров'я та життям, здійснили героїчний вчинок. Часом, напруга від перегляду настільки зростала, що неможливо було стримати сліз. 
 

  

   

... Читать дальше »


Просмотров: 574 | Добавил: viktoriya | Дата: 26.04.2016 | Комментарии (0)

        В апреле месяца команды юных друзей пожарных взяли первенство в районном этапе фестиваля.

14 апреля прошел городской этап фестиваля юных друзей пожарных. В конкурсе участвовали 4 команды из разных районов: школа № 33, № 9, № 45, № 48. Юные пожарные на суд авторитетного жюри и зрителей представляли домашнее задание в форме литературно-музыкальной композиции на тему «101 ты не один!». За десять минут в юмористическо-познавательной манере юные артисты рассказывали о правилах безопасности, проводили пропаганду безопасной жизнедеятельности. Агитбригада нашей школы "ООН" (Отряд Особого Назначения) подготовила яркую и креативную программу, ребята продемонстрировали высокие по уровню вокальные и сценические данные, провели викторину и завершили выступление флешмобом под названием "Добрий ранок, Україно!".

   Результатом этой творческой, но трудной работы стало 1 место в городском этапе. Поздравляем ребят и желаем им дальнейших побед!

 

  

           

  

... Читать дальше »


Просмотров: 572 | Добавил: viktoriya | Дата: 19.04.2016 | Комментарии (0)

      З 26 по 29 березня  учні загальноосвітньої школи № 48 гостювали у  місті Києві. Подорож до  Національної академії МВД України була організована Головним управлінням поліції в Донецькій області.  

    Між адміністрацією школи та київським ВУЗом був підписаний договір про співпрацю у підготовці абітурієнтів, які вирішили в майбутньому зв'язати своє життя з юриспруденцією. Тому 15 школярів відвідали вищий навчальний заклад задля того, щоб ознайомитись з його роботою і у майбутньому не помилитись з вибором професії.

            В перший день діти побували у центрі міста: пройшли Хрещатиком, побували біля адміністрації Президента України,  на алеї пам`яті «Героїв Небесної сотні» та на  Майдані, який останніми роками став справжнім символом незалежності нашої країни.

              На другий день перебування, учням маріупольської школи надали можливість особисто поспілкуватися з курсантами юридичного ліцею ім.Я.Кондратьєва, на базі якого поселилися і проживали школяри. Учні підготували невеликий виступ, у якому  розповіли про історію створення Маріупольської молодіжної організації «Ліги майбутніх поліцейських», про те, чим вони займаються та які заходи планують втілити в життя. Наприкінці свого виступу учні школи №48  подарували усім присутнім флеш-моб під назвою "Добрий ранок, Україно" та виразили свої сподівання, що діяльність молодіжної організації буде об’єднувати активну молодь та справжніх патріотів, які будуть  прагнути змінити майбутнє своєї держави на краще.

        Далі учасників "Ліги майбутніх поліцейських"  чекала зустріч із ректором Національної академії внутрішніх справ, Володимиром Васильовичем Чернєй, який привітав своїх  гостей та виразив щиру надію, що саме такі, патріотично налаштовані, обізнані, грамотні і цілком розвинені особи і є майбутнім України. На згадку про зустріч пан ректор подарував дітям пам`ятний подарунок- "Міжнародну поліцейську енциклопедію" в трьох томах.

           Потім діти вирушили до музею створеному при Національній академії внутрішніх справ, в якому мали змогу побачити історію створення академії з часів її заснування до теперішнього часу.

          На Солом`янській площі перед академією за участю проректорів  Національної академії внутрішніх справ Сергієм Сергійовичем Чернявським та Станіславом Дмитровичем Гусаревим  школярі вшанували пам`ять співробітників поліції, загиблих при виконанні службових обов`язків та поклали квіти до підніжжя пам'ятника на їх честь.

             Школяри мали змогу побачити учбові корпуса, де проходять навчання курсанти вишу, полігон, тренувальні бази та майданчики, побували у тирі, де педагогічний склад навчального закладу продемонстрував їм зразки зброї яка використовується курсантами в навчальній діяльності.

          Дітям дали змогу разом з професійними інструкторами по водінню, управляти автомобілем. Емоції просто вирували: діти перший раз у житті посіли за кермо автомобілю та навчилися азам його керування. 

           Насиченим виявився і останній день перебування у столиці. З самого ранку на комфортабельному автобусі вони вирушили до цікавої та захоплюючої подорожі Андріївським спуском-узвозом. Побували на набережній Дніпра, фотографувалися біля пам`ятників Тарасу Шевченку, Ярославу Мудрому-Великому князю Київському, побували біля літературно-меморіального дому-музею видатного письменника Михайла Булгакова, відвідали шоколадну майстерню.

      До стін ліцею поверталися задоволені екскурсією але трохи засмучені майбутнім розставанням з вже полюбившимся їм містом і новими друзями - три дні у столиці промайнули непомітно. На протязі усієї подорожі діти перебували у стані емоційного піднесення. Все що їх оточувало приносило учням естетичне та духовне задоволення.

   

  

... Читать дальше »


Просмотров: 527 | Добавил: viktoriya | Дата: 04.04.2016 | Комментарии (0)

    23 марта команда нашей школы "Осторожно, котята!", приняла участие в районном этапе конкурса КВН по правилам дорожного движения. Ребята усердно трудились и наградой за их труд стало 1 место! Поздравляем "котят" и желаем им удачи на городском фестивале.

   

   

... Читать дальше »


Просмотров: 565 | Добавил: viktoriya | Дата: 24.03.2016 | Комментарии (0)

Результати державної атестації комунального закладу «Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №48 Маріупольської міської ради Донецької області»

         Відповідно до п.12. Порядку державної атестації дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 30 січня 2015 №67, на виконання п.4.7. наказу управління освіти Маріупольської міської ради від 11.12.2015 №976 «Про проведення державної атестації комунального закладу «Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №48 Маріупольської міської ради Донецької області», протоколу засідання експертної комісії від 03.03.2016 року №5, наказу Маріупольської міської ради від 10.03.2016року  №219 «Про затвердження рішення експертної комісії з державної атестації комунального закладу «Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №48 Маріупольської міської ради Донецької області», комунальний заклад «Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №48 Маріупольської міської ради Донецької області» визнано атестованим, освітні послуги, які надаються закладом, відповідають державним стандартам початкової загальної   освіти, базової загальної середньої освіти та повної загальної середньої освіти.

... Читать дальше »


Просмотров: 472 | Добавил: viktoriya | Дата: 16.03.2016 | Комментарии (0)

      У загальноосвітній школі № 48 4 березня 2016 року відбувся круглий стіл на тему: «Перспективи співпраці Національної академії внутрішніх справ та Маріупольської загальноосвітньої школи № 48». Зустріч, на якій обговорили питання правової підготовки випускників, що в майбутньому поповнять ряди поліцейських, пройшла в рамках підписання меморандуму про співпрацю між закладами. Захід відбувся з ініціативи начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслава Аброськіна та адміністрації школи.
Участь у обговоренні прийняли доктор юридичних наук, професор академії Мотлях Олександр Іванович, представники Головного управління Національної поліції у Донецькій області - Ликов Костянтин Миколайович та Шаповалов Валерій Володимирович, адміністрація школи, вчителі, представники шкільного парламенту «Лідер» та «Ліги майбутніх поліцейських».
    Мотлях Олександр Іванович розповів про факультети ВНЗ та основні напрямки діяльності в підготовці кваліфікованих фахівців за видами професій. Професор академії залюбки відповів на ряд запитань, які поставили учні. Дітям було цікаво послухати про якості, які повинні мати студенти академії, про наявність аспірантури у закладі.
     В ході спілкування лідер учнівського самоврядування та представник «Ліги майбутніх поліцейських» мали змогу звітувати про високий рівень правового виховання у власній школі. Президент школи ознайомила присутніх з рядом декад та тижнів, під час яких безпосередньо відбувається правове виховання учнівського колективу. Треба відмітити, що учні школи №48 одними з перших відгукнулись на пропозицію поліцейських Маріуполя вступити до молодіжної організації «Ліга майбутніх поліцейських». Також на захід запросили шкільний рій «Хортиця», який зайняв призове місце на міському рівні у Всеукраїнській дитячо–юнацькій військово–патріотичній грі „Сокіл” („Джура”). Хлопці та дівчата продемонстрували якісну фізичну підготовку у загальноосвітній школі № 48.

     Завершенням цікавої та продуктивної бесіди, був патріотичний флешмоб, який підготував шкільний парламент «Лідер».

 

  

     

... Читать дальше »


Просмотров: 563 | Добавил: ledi_x1993 | Дата: 12.03.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 33 34 35 36 37 »
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz