Понеділок, 29.04.2024, 10:54
Приветствую Вас Гость | RSS

Маріупольський навчально-виховний комплекс "Ліцей-школа № 48"

Ласкаво просимо!
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » Архив материалов

         У суботу та неділю, 17 та 18 грудня, у Маріупольському державному університеті та Приазовському державному технічному університеті відбувся міський етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої Академії Наук України. Наш НВК "Ліцей-школа № 48"  на конкурсі представляли 10 учнів 9-11 класів, які представили свої науково-дослідницькі роботи та достойно пройшли випробування  перед авторитетним журі конкурсу. Учениця 11  класу Чумакова Валерія здобула перемогу у секції «Літературна творчість», посівши І місце. Учениця 11  класу Погоріла Аліна зайняла ІІ місце у секції „Історія України", Гончаров Владислав, учень 11 класу, посів ІІ місце у секції «Українська мова», Грицева Катерина, учениця 10 класу – ІІ місце в секції «Охорона довкілля та раціональне природокористування».

          Вітаємо переможців та призерів конкурсу юних науковців та їхніх наставників Котляр Світлану Миколаївну, Попову Аліну Сергіївну, Шиян Галину Андріївну, Мелешкову Анну Анатоліївну. Зичимо їм подальших успіхів і здобутків!

Також ми вітаємо переможців та призерів

 Всеукраїнських предметних олімпіад:

Семенова Віолетта 8-Б клас – І місце з історії

Самко Валерія   –   9-А клас – ІІ  місце із зарубіжної літератури

Грицева Катерина – 10 клас – ІІ місце із зарубіжної літератури

Грицева Катерина – 10 клас – ІІІ місце з біології

Команда юних мовознавців школи гідно виступила у змаганні кращих знавців української мови. Готувала до конкурсу учнів їх наставник - учитель української мови та літератури Котляр С.М.

МІЖНАРОДНИЙ МОВНО-ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС

 ІМ. Т.Г. ШЕВЧЕНКА:

ІІ МІСЦЕ - Чумакова Валерія, 11 клас

ІІІ МІСЦЕ – Аксьонова Анастасія, 8-А клас

МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

ІМ. ПЕТРА ЯЦИКА:

ІІ МІСЦЕ – Синчишин Юлія, 3-А клас (учитель Червона В.М.)

ІІІ МІСЦЕ (міський етап) та ІІІ місце (обласний етап) - Гончаров Владислав, 11 клас

Бажаємо учням та їх педагогам подальших успіхів і звершень.

... Читать дальше »


Просмотров: 426 | Добавил: viktoriya | Дата: 22.12.2016 | Комментарии (0)

          Сьогодні, ліцеїсти НВК "Ліцей-школа №48", завітали до вихованців школи-інтернату №2, для того щоб привітати дітей зі світлим та чарівним святом - Днем Святого Миколая. Діти були дуже раді бачити у себе в закладі старих друзів, адже вони вже на протязі півроку проводять сумісну роботу у складі членів молодіжної організації "Ліга майбутніх поліцейських".
     Лігівці НВК "Ліцей-школа №48" підготували цілу вітальну програму "Заради майбутнього", під час якої діти співали патріотичні пісні та виконували українські народні танці. Завершився виступ виконанням усім знайомої пісні "Щедрик".
Підспівуючи та підтанцьовуючи учні морально підтримували усіх виступаючих та створювали позитивну атмосферу у залі.
          Загалом, святкування Дня Святого Миколая пройшло на високому рівні. Патріотизм та віра у перемогу відчувалась на протязі усього заходу.

    

    

... Читать дальше »


Просмотров: 433 | Добавил: viktoriya | Дата: 20.12.2016 | Комментарии (0)

          18 грудня учні НВК "Ліцей-школа №48" розпочали активну діяльність у благодійній акції «Ялинка бажань». Діти запрошували покупців супермаркету зробити новорічний подарунок дітям з малозабеспечених сімей. Дорослі з великим бажанням приймали участь у цій акції. Учні не втрачали інтузіазму до цієї справи протягом усього дня. Також, осторонь волонтерської діяльності, не могли залишитись учні 10-го юридичного класу, які є активними учасника молодіжної організації "Ліга майбутніх поліцейських".

       Запрошуємо усіх завітати до супермаркету "Сільпо", та прийняти участь у благодійній акції.

   

   

... Читать дальше »


Просмотров: 425 | Добавил: viktoriya | Дата: 19.12.2016 | Комментарии (0)

        6 грудня в спортивній залі НВК «Ліцей-школа №48», відбулось спортивне свято «Мама, тато, я – спортивна сім’я!». 

   

   

... Читать дальше »


Просмотров: 420 | Добавил: viktoriya | Дата: 07.12.2016 | Комментарии (0)

6 грудня 2016 року на економіко-правовому факультеті МДУ в рамках заходів кафедри права та публічного адміністрування, запланованих до Всеукраїнського тижня права, відбувся майстер-клас працівників судів для учнів НВК «Ліцей-школа №48»,  на тему «Роль судової системи у забезпеченні прав людини».

 Участь у семінарі взяли керівники судів, судді, працівники апарату суду, викладачі кафедри права та публічного адміністрування, керівництво економіко-правового факультету МДУ, студенти.

Під час майстер-класу ліцеїсти 10-го юридичного класу мали змогу отримати змістовні практичні знання та навички від відомих та авторитетних фахівців. Так, голова Іллічівського районного суду м. Маріуполя, кандидат юридичних наук Юрій Мирошниченко наголосив на актуальних проблемах проведення судової реформи. Суддя Жовтневого районного суду м. Маріуполя Сніжана Степанова відзначила вагому роль практики Європейського суду з прав людини та її значний вплив на національну правову систему України. Помічник судді Апеляційного суду Донецької області, аспірант МДУ Артур Городовенко проаналізував зарубіжний досвід здійснення правосуддя у контексті реформування судової системи України.

Слід зазначити, що ліцеїсти виявили неабиякий інтерес до сучасних проблем реформування судової системи України, активно висловлювали власну точку зору, окремо відзначивши важливість подібних заходів для підвищення рівня правових знань, правової культури, поваги до права та судового способу захисту прав у сучасних умовах імплементації європейських правових стандартів.

    

... Читать дальше »


Просмотров: 437 | Добавил: viktoriya | Дата: 07.12.2016 | Комментарии (0)

           5 грудня 2016 року учні НВК «Ліцей-школа №48» прийняли участь у науково-практичному семінарі з теми:  «Європейська модель національної поліції: сучасні підходи та проблеми впровадження». Семінар відбувся в рамках співпраці університету з НВК «Ліцей-школа № 48» та Головним управлінням національної поліції в Донецькій області на економіко-правовому факультеті МДУ.

  

        Участь у семінарі взяли учні 10-го юридичного класу НВК «Ліцей-школа №48», та ті хто вже у наступному році матимуть змогу навчатися у профільному 10-му класі, співробітники поліції, викладачі кафедри права та публічного адміністрування, керівництво економіко-правового факультету МДУ. Учасників семінару від імені професорсько-викладацького складу та студентства МДУ щиро привітали в. о. декана економіко-правового факультету, доктор економічних наук, професор Роман Толпежніков та в. о. завідувача кафедри права та публічного адміністрування, кандидат юридичних наук, професор Борис Свірський.

      Слід відзначити цікаву та змістовну науково-практичну дискусію, що відбулася під час заходу. Так, начальник відділу Управління превентивної діяльності Головного управління національної поліції в Донецькій області Костянтин Ликов розповів про сучасні аспекти практичної діяльності національної поліції України. Заступник директора – завідувач відділу забезпечення діяльності Донецького науково-дослідного експертного криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ України, кандидат юридичних наук Василь Ковальов охарактеризував сучасні проблеми криміналістичної діяльності національної поліції, у тому числі – з використанням наукових підходів при розслідуванні та розкритті злочинів. Директор навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа № 48» Маріупольської міської ради Лілія Борисенко відзначила ефективність та корисність співробітництва закладу з національною поліцією та вищими навчальними закладами. Також, мали змогу висловитися учні ліцею. Так, учень 9-го класу, який є найактивнішим учасником молодіжної організації «Ліги майбутніх поліцейських» та членом шкільного парламенту  «Лідер» Павло Золотухін,  розповів про організацію «Ліга майбутніх поліцейських» та заходи які «лігівці» активно проводять на рівні не тільки свого закладу, а навіть міста. Відмінниця ліцею Булгакова Діана  присвятили власний вірш сподіванням та очікуванням молоді від діяльності нової української поліції та передала його особисто начальнику відділу Управління превентивної діяльності Головного управління національної поліції в Донецькій області Костянтину Ликову, який зазначив, що обов’язково передасть його до музею Ліги.

    

... Читать дальше »


Просмотров: 429 | Добавил: viktoriya | Дата: 06.12.2016 | Комментарии (0)

      2 грудня 2016 року у навчально-виховному комплексі "Ліцей-школа №48" відбулась велика подія. Педагогічний та учнівський колектив закладу щиро вітали  у святковому залі шановних гостей на надзвичайному святі «Пишайся, ти –ліцеїст». 28 учнів, які виявили бажання  отримувати поглиблені знання з предметів правознавчого циклу наук у 10-му класі з юридичним профілем навчання, отримали свої перші залікові книжки та значки ліцеїстів.

Привітати ліцеїстів прийшли всі ті, хто зробив вагомий вклад у відкриття навчально-виховного закладу нового типу: представники Маріупольської міськради і промислового гіганта, керівництво Національної Академії Внутрішніх справ України, представники головного управління національної поліції у Донецькій області, викладачі МГУ.

На початку заходу директор учбового закладу Лілія Борисенко розповіла присутнім про шлях педколективу від школи до ліцею і виразила вдячність тим, хто надавав підтримку в забезпеченні школярів усім необхідним для функціонування установи і його подальшого розвитку. Для гостей виступили творчий колектив МДУ – «Промінь», після чого голова місцевої поліції  Микола Побойний вручив подяки тим працівникам, які займаються правовим і патріотичним вихованням молоді, адже саме в цьому учбовому закладі навчаються найактивніші учасники маріупольської ланки «Ліги майбутніх поліцейських». 

  

Під церемонії посвяти було важко стримувати сльози – 28 активних, розумних, цілеспрямованих учнів, взяли слово у відповідь і зазначили, що саме у їх руках створення нової, незалежної та сильної держави. Також, ліцеїсти подарували усім присутнім чуттєвий вальс, як символ величності учбового закладу.

                  Завершився захід виконанням гімну ліцею та словами про подальший розвиток             навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа №48».

... Читать дальше »


Просмотров: 609 | Добавил: viktoriya | Дата: 03.12.2016 | Комментарии (0)

           Сьогодні до НВК "Ліцей-школа №48" завітали очикуванні гості. Другий рік у рамках меморандума про співпрацю між НВК "Ліцей-школа № 48"  та ГУНП у Донецькій області, учням 10-го юридичного класу щотижня проводять різноманітні лекції, які поширюють правові знання ліцеїстів. 

            Тож сьогодні, учні зустрілись зі співробітником управління кримінальної поліції - Ниточка Ганною Сергіївною, яка розповіла про особливості роботи у кримінальному розшуку, найцікавіші випадки з якими зіткнулась особисто Ганна Сергіївна.

    

... Читать дальше »


Просмотров: 555 | Добавил: viktoriya | Дата: 17.11.2016 | Комментарии (0)

        9 листопада в НВК «Ліцей – школа №48» відбулося урочисте відкриття І (шкільного) етапу Всеукраїнського конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика серед учнів 5-11 класів. На лінійці школярі читали вірші про мову українських поетів та зразки власної поетичної творчості.

        Цього дня було організовано і проведено такі цікаві заходи:

       У 9-А класі (класний керівник В.В. Бєлова) учні взяли участь у прес-конференції «Наша мова калинова», під час якої було розглянуто питання про сучасний стан української мови та ставлення людей різного віку до мови. Також дев’ятикласники зняли відеоролик «Ваше ставлення до української мови», у якому вчителі та учні висловили свої думки про мову та  надію на те, що наша мова буде й далі розвиватися  й радувати нас своєю милозвучністю й красою.

        Також учні 9-11 класів разом з учителями   взяли участь у написанні диктанту національної єдності, який називався «Україна на зламі тисячоліть».

        Цікаві заходи було проведено учителем української мови та літератури Котляр С.М. Так, у 8-А класі учні взяли участь у лінгвістичній грі «Буду я навчатись мови золотої…», під час якої досліджували лексичне багатство української мови. В 11 класі проведено мовний турнір, де учні перевіряли свої знання з історії мови.

          Учитель Хараджа Н.Г. провела цікавий інтерактивний захід у 7-В класі – «Агітбригада «Нащадки Нестора Літописця».  Семикласники говорили про збереження історичної пам’яті українського  народу.

       Учні 6-Б класу під керівництвом учителя Зайцевої Н.В.  читали вірші, підготовлені до Дня української писемності та мови, і говорили про історію конкурсу знавців української мови серед учнів та студентської молоді ім. Петра Яцика.

           Завершилося свято виконанням  безпосередньо письмових завдань І (шкільного) етапу конкурсу та визначенням переможців.

        У п’ятницю 11 листопада на підсумковій лінійці урочисто   привітали переможців І  (шкільного)  етапу конкурсу і побажали успіхів у подальших змаганнях.                                                                                                

                                                                                            

                                                                     ... Читать дальше »


Просмотров: 658 | Добавил: viktoriya | Дата: 17.11.2016 | Комментарии (0)

        Кажуть, Батьківщина починається з матері. Хай дозволено бути сказати й нам – із учителя. Є в його місії щось таке, що  зближує його з великою місією, що надала природа матері. Уявлення про світ як про прекрасне й вічне, любов до Батьківщини – єдиної та неподільної, уявлення , що разом з життям дає дитині мати, учитель покликан зробити і осмисленим і зримим. 

    Сьогодні, у НВК "Ліцей-школа №48", з метою розвитку педагогічної майстерності вчителів, популяризації творчих здобутків, сприяння підвищенню престижу педагогічної професії, відбулось урочисте відкриття   щорічного  фахового конкурсу педагогічної майстерності  вчителів  початкової  щколи «Учитель року 2016». 

          Учні ліцею підготували багато сюрпризів для гостей: величний балет,  чарівний вальс двох поколінь та патріотичний флешмоб, у якому прийняли участь навіть конкурсанти.

    

 

... Читать дальше »


Просмотров: 536 | Добавил: viktoriya | Дата: 14.11.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 30 31 32 33 34 ... 36 37 »
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz